Renovatie van het stadskantoor Roosendaal

renovatie van het stadskantoor Roosendaal, Gebruikte bouwmaterialen, tweedehands bouwmaterialen, slopen, secundaire economie, duurzaamheid, herbruik, Rijsbergen, Zundert, Etten-Leur, Breda

In april 2020 zijn wij begonnen met de Renovatie van het stadskantoor te Roosendaal voor de gemeente Roosendaal. Hierbij staat duurzaamheid niet alleen bij ons, maar ook bij de opdrachtgever hoog in het vaandel. Wij werken op dit project middels de slim slopen tool* waardoor we het milieu zo min mogelijk belasten.

Door het gebruik van deze tool beperken we de afvalstroom. Omdat wij een korting moeten geven aan de opdrachtgever wannneer wij niet het juiste aantal punten halen, wordt op deze wijze ciculair slopen gestimuleerd.

Materialen die gebruikt kunnen worden bij de wederopbouw van het stadskantoor, zoals het hout, blijven achter op het project. De bouwmaterialen die niet hergebruikt kunnen worden proberen wij ter plaatse te verkopen.  Om het vervoer te beperken zoeken wij zoveel mogelijk naar afnemers van grotere partijen.
De overige tweedehands materialen worden vervoerd naar onze opslag aan de Hellegatweg te Rijsbergen. Op deze locatie worden de producten opgeslagen en verkocht.

Hiermee draagt zowel de sloop als de wederopbouw van dit project, straks het Huis van Roosendaal genoemd, bij aan een circulaire economie.

Omdat wij van oudsher gewend zijn aan renovatiesloop en  materialen te hergebruiken, is dit project op ons lijf geschreven. Bij ons krijgt alles een tweede leven en wij streven altijd naar zo min mogelijk afval.

U kunt via de facebookpagina van Gebroeders Snellen de ontwikkelingen volgen.

Uiteraard komen de producten welke in de verkoop gaan ook op deze website. Klik hier voor een overzicht van onze voorraad.

*Slim slopen tool: de Slim Slopen Tool bekijkt niet alleen de belangrijkste milieu-indicatoren in het sloopproces. Het beoordeelt ook in hoeverre hergebruik of transport van sloopmaterialen bijdragen aan de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) en stikstofoxide (NO2).