Kozijnen Rechtbank Maastricht naar Tropicana

Door Udo Snellen
29 juli 2020
Delen

Duurzaamheid in optima forma

Kozijnen Rechtbank maastricht

Kozijnen Rechtbank Maastricht naar Tropicana!

Sloop van vleugel rechtbank Maastricht

In 2015 hebben we een vleugel van de rechtbank in Maastricht gesloopt.
Hier zaten een zeer grote partij buitenkozijnen in.
Zoals gewoonlijk hebben we dit gebouw systematisch en duurzaam uit elkaar gehaald, waarbij alle herbruikbare materialen bewaard zijn gebleven.

zijgevel rechtbank Maastricht            gedemonteerde kozijnen

Jaren later zijn de meeste kozijnen van dit gebouw hergebruikt in het voormalige zwemparadijs Tropicana in Rotterdam, alwaar de kozijnen zeer mooi als tussenwanden voor kantoorruimtes zijn toegepast.
Duurzaamheid in optima forma!

Tropicana omgebouwd tot Blue City: 

Een zwembad vol mogelijkheden, dat is BlueCity. Een speeltuin voor circulaire bedrijven, waar we met brein, ballen, lef en lol afkoersen op ’n economie waarin afval niet bestaat. In BlueCity krijg je ’n portie radicale ontwrichting bij je koffie en realiseren we samen een wereld waarin afval waardevol is.
BlueCity is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen. Binnen ons ecosysteem van sociale ondernemers en radicale disruptanten is afval een waardevolle bouwsteen; de output van de éne is namelijk de input van de andere ondernemer. Zo creëren we samen een voorbeeldstad voor de circulaire economie. En dat is hard nodig ook.  (bron www.bluecity.nl)

De kozijnen fingeren als afscheiding tussen diverse kantoorruimtes

Meer informatie over dit project kunt u vinden op onze website www.snellen.nl

Vond je dit een intressant artikel?