Renovatie van het stadskantoor te Roosendaal

Door Rinske van Beers-Snellen
29 augustus 2020
Delen
Stadskantoor

Circulaire sloopwerkzaamheden voor gemeente Roosendaal

Slim slopen tool

In april 2020 zijn wij begonnen met de Renovatie van het stadskantoor te Roosendaal voor de gemeente Roosendaal. Hierbij staat duurzaamheid niet alleen bij ons, maar ook bij de opdrachtgever hoog in het vaandel. Wij werken op dit project middels de slim slopen tool* .
Door het gebruik van deze tool belasten we het milieu zo min mogelijk omdat we de CO2 uitstoot beperken en de afvalstromen zo klein mogelijk houden.
Wij moeten een korting geven aan de opdrachtgever wanneer wij niet het juiste aantal punten halen. Op deze wijze wordt milieuvriendelijk slopen gestimuleerd.
Materialen die gebruikt kunnen worden bij de wederopbouw van het stadskantoor blijven achter op het project. Dit zorgt voor een flinke besparing op het aantal transportbewegingen.

Verkoop van materialen

De bouwmaterialen die niet op het project hergebruikt kunnen worden proberen wij ter plaatse te verkopen. Om ook hier het transport te beperken zoeken wij zoveel mogelijk naar afnemers van grotere partijen.
Zo hebben wij een samenwerkingsverband gesloten met de plintenfabriek. Alle afkomende hardhouten plinten zijn hier naar toe vervoerd. In de fabriek worden deze bewerkt en weer terug gezet in de economie.
De overige tweedehands materialen worden getransporteerd naar onze locatie aan de Hellegatweg te Rijsbergen.
Op deze locatie worden de producten opgeslagen en verkocht.
Hiermee draagt zowel de sloop als de wederopbouw van dit project, het Huis van Roosendaal, bij aan een circulaire economie.

Omdat wij van oudsher gewend zijn aan renovatiesloop en het hergebruiken van materialen, is dit project op ons lijf geschreven.
De circulaire economie is voor ons dus niets nieuws onder de zon. Gelukkig worden ook opdrachtgevers zich steeds meer bewust van het belang van deze manier van werken.

Ontwikkelingen

U kunt de ontwikkelingen van dit project volgen via de facebookpagina van Gebroeders Snellen.
Op 19-9-2020 organiseren wij een open dag tijdens de landelijke Demolition Day.
Wij geven dan een rondleiding van ca. 3 kwartier. U krijgt een mooi kijkje in de keuken van ons sloopbedrijf.
Uiteraard geheel volgende de richtlijnen van het RIVM.
U kunt zich middels deze link aanmelden.

Uiteraard komen de producten welke in de verkoop gaan ook op onze website.
Klik hier voor een overzicht van onze voorraad.

*Slim slopen tool: de Slim Slopen Tool bekijkt niet alleen de belangrijkste milieu-indicatoren in het sloopproces. Het beoordeelt ook in hoeverre hergebruik of transport van sloopmaterialen bijdragen aan de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) en stikstofoxide (NO2).

Vond je dit een intressant artikel?