Tweedehandsmaterialen

Door Rinske van Beers-Snellen
6 juli 2021
Delen
tweedehandsmaterialen

Tweedehandsmaterialen

Gaat u bouwen of verbouwen? Dan is de kans groot dat de aannemer, of u zelf, nieuwe bouwmaterialen aan gaat schaffen bij de bouwmaterialenhandel. In deze tijd van schaarste, waarin de prijzen relatief snel stijgen, is er een goed alternatief: tweedehandsmaterialen, zo goed als nieuw. Dit heeft diverse voordelen ten opzichte van nieuw.

Milieu

We leven in een tijd waarin we zuinig moeten zijn op onze natuur. We hebben onze mond vol van duurzaamheid, maar de wegwerpmaatschappij en overconsumptie zorgen voor een flinke aanslag op ons milieu. Wanneer alles nieuw vervaardigd moet worden, moeten er grondstoffen gewonnen worden. Dit betekent een verstoring van leven in een natuurgebied, waar zowel mens en dier de negatieve gevolgen van ondervinden. Tevens worden veel producten niet in Nederland gewonnen of vervaardigd, dus moeten deze geïmporteerd worden uit andere landen. Al deze transporten zijn zeer belastend voor het milieu. Als we de generaties na ons ook willen laten genieten van al wat groeit en bloeit, zullen we iets moeten veranderen aan ons consumptie gedrag. De oplossing bij uitstek is het gebruik van tweedehandsmaterialen. Ook in de bouw.

Afval bestaat niet

Doordat Gebroeders Snellen zo veel mogelijk afkomende materialen van de sloop circulair inzet, is de afvalberg op onze projecten klein. Iets in een container gooien om af te voeren naar de stortplaats is niet zo moeilijk. Wij zoeken juist de uitdaging om zo min mogelijk als afval af te voeren. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een afnemer voor te vinden. We streven daarbij ook naar verkoop direct op de slooplocatie zelf. Bij grotere hoeveelheden gebruikte bouwmaterialen gaan we actief op zoek naar een afnemer voor de hele partij, zo dicht mogelijk bij de locatie. Op deze wijze worden ook daarbij de transportbewegingen tot een minimum  beperkt en zijn we goed bezig voor het klimaat. Hergebruiken van bouwmaterialen is erg duurzaam.

Uiterlijk

Niet alleen voor uw verbouwing kunt u gebruikte materialen toepassen zoals paneeldeuren, kozijnen, stenen of balken. Ook meubilair is uitermate geschikt om te hergebruiken. Er komen bij ons allerlei meubels binnen zoals kasten die nog zo goed als nieuw zijn. En heeft een meubelstuk wat gebruikssporen? Dan is dit meestal met wat schuurwerk en een lik verf nog prima op te knappen.
U kunt natuurlijk meubels nieuw kopen, maar u kunt uw meubels ook zelf samen stellen en (laten) maken van sloophout. Hierdoor ontstaat een uniek, warm en karaktervol meubelstuk.
Daardoor krijgt uw woning een eigen verhaal, wat altijd leuk is om te delen met uw gasten.

Kwaliteit

Over kwaliteit hoeft u niet te twijfelen. Al onze producten zijn met zorg gesorteerd, in goede staat en dus nog prima bruikbaar.

Prijs

Tweedehands (bouw) materialen worden handmatig gesloopt zodat zij intact blijven. Omdat sorteren van afval beloond wordt, is een gebouw volledig met de kraan plat walsen voor ons niet interessant. Daardoor is de prijs van tweedehandsmaterialen zoals bijvoorbeeld sanitair, deuren en gebruikt hout nog altijd een stuk lager dan in de bouwmarkten.

Sociaal aspect

Medewerkers die tijdelijk beperkt zijn in hun eigen werkzaamheden kunnen op onze opslag aan de gang met sorteren en schoonmaken van materialen. Daardoor blijven zij betrokken bij het arbeidsproces en het bedrijf.
Door al deze factoren werken wij aan sociaal, maatschappelijk en verantwoord ondernemen. Door aanschaf van onze tweedehandsmaterialen draagt ook u bij aan een beter milieu.
U ziet, er zijn voldoende voordelen om te kiezen voor gebruikte bouwmaterialen. Het vergt soms wat creativiteit en wat extra werk, maar het plezier daarna is dat meer dan waard.

Op onze website vindt u een groot deel van ons assortiment echter is het altijd de moeite waard om eens een kijkje te nemen aan de Hellegatweg 7A te Rijsbergen.

 

 

 

 

 

Vond je dit een intressant artikel?